88 Fit // Fitbit Charge 2 Activity Tracker

In januari stond onze blog in het teken van 88 Fit, hier kregen we veel leuke reacties op. Daarom zal 88 fit één keer in de maand terug komen op 88 Food. Het 88 Fit artikel kan over van alles gaan, denk aan eetdagboeken, recepten (met macro’s) en onze work-outs. We beginnen met een review van Nick. Hij testte voor fonQ de Fitbit Charge 2 activity tracker uit en staat met zijn review ook in het nieuwe MOOI magazine. Benieuwd wat hij van de tracker vindt en waar hij deze voor gebruikt? Lees dan hieronder zijn verhaal!

88 Fit // Fitbit Charge 2 Activity Tracker

Zelf ben ik echt totaal geen gagdetfreak en ook zeker geen fitboy. Doe mij maar een juicy burger (what’s good, Diego?!) en een toffe Netflix serie. Echter vind ik het als foodie wel belangrijk om een balans te vinden tussen lekker eten en gezondheid. Daarom doe ik wel minimaal 3 keer in de week aan krachttraining met een personal trainer en doe ik sinds kort aan boxen. Naast het feit dat het sporten goed voor me is, vind ik het ook lekker en is het een soort ontspanning. De Fitbit Charge 2 is dan ook precies wat ik zocht, ik wil namelijk mijn beweging, slaap en hartslag kunnen meten. Ook vind ik uitdagingen leuk en omdat je met deze luxe stappenteller doelen kunt instellen, helpt het je zeker om deze ook daadwerkelijk te halen. Daarnaast ziet de Fitbit Charge 2 er ook mooi uit en kan je hem zelfs bij je outfit matchen door de verwisselbare bandjes.

Meer dan een activity tracker

Met de voorganger van de Charge 2 heb ik geen ervaring, wel heb ik kort de allereerste Fitbit Flex gehad. Toen vond ik het vooral leuk om te zien hoeveel ik afliep op een dag, verder was deze activity tracker erg beperkt in zijn functies. Ook vond ik het niet handig dat je het blokje eruit moest halen om hem op te laden. Deze nieuwe Fitbit hoef je niet uit elkaar te halen en heeft een hele handige oplaadkabel met usb-aansluiting. Je klemt de knijper om je Fitbit heen en hij is in no-time opgeladen. Ook ben ik erg blij met het grote scherm waarvoor je zelf een display face kunt kiezen in de app. Nu kan ik de Fitbit tenminste echt dragen als een horloge, de display laat namelijk ook de tijd en datum zien. Verder ga je simpel door de functies heen door onderaan op het scherm te tikken of de knop aan de zijkant in te drukken. De display is overigens geen touchscreen.

Je kan de Charge 2 simpel met je smartphone (zowel Apple als Android) syncen door middel van bluetooth. Helemaal wanneer je al eens eerder een Fitbit product geïnstalleerd hebt. Nadat je het apparaat gekoppeld hebt kan je beginnen met het instellen van de opties en je account. Zo kun je jouw leeftijd, lengte en gewicht ingeven, of je links- of rechtshandig bent en aan welke pols je de tracker draagt. Het is natuurlijk geen echte smartwatch dus meldingen van Facebook of Whatsapp zal je gewoon op je smartphone moeten bekijken. Wel kan je meldingen aanzetten voor je telefoon, sms en agenda. Daarnaast kan je ook kiezen voor reminders en trilalarmen. Het scherm is goed scherp en verlicht. Daarbij gaat hij vanzelf aan wanneer je je pols naar je toe draait of op de zijknop drukt. Ook gaat het scherm na zo’n 3 seconden vanzelf weer uit.

Yay or nay?

De Fitbit Charge 2 is water resistent, maar ze raden het zelf wel af om er mee te gaan douchen of zwemmen. Voor mij is dat geen probleem maar snap dat dit voor sommige een minpuntje is. Ik heb de tracker nu ruim een maand en ben niks tegen gekomen waarvan ik dacht ‘dat mis ik’. De Charge 2 houdt alles netjes bij van mijn slaap tot aan mijn intensieve trainingen, ik ben er dan ook erg blij mee. De batterij gaat zo’n drie tot vier dagen mee bij veel beweging. Fitbit zelf zegt namelijk dat bij gemiddeld gebruik de Charge 2 zo’n vijf dagen meegaat, dat klopt dus. Kortom de Fitbit Charge 2 is een goede aanwinst voor bij mijn lifestyle en door Fitbit vrienden toe te voegen kan je jezelf nog meer uitdagen door bijvoorbeeld challenges uit de app aan te gaan.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.