Lily’s Favourites Scoop Cake Baking Kit

Vandaag hebben we een leuke review voor jullie namelijk de scoop cake baking kit van het merk Lily’s Favourites. Onder andere bekend van Lily’s Cupcakes die de bakkers onder ons wel zullen kennen. Wij mochten als één van de eerste hier in Nederland de scoop cake uitproberen en kregen hem thuis gestuurd! Het merk Lily’s Favourites wordt internationaal geïntroduceerd in verschillende winkels als hippe baklijn met bakmixen en giftitems. Bij ons is het in ieder geval verkrijgbaar bij de Xenos vanaf 23 oktober 2015. Lily heeft een liefde voor zoetigheid en wilt graag inspireren zodat mensen een leven vol heerlijke zoete momenten beleven. Dus houdt je van zoet en/of bakken dan ga je dit vast leuk vinden!

Lily's Favourites Scoop Cake Baking Kit

De scoop cake baking kit
De baking kit komt in een kleurrijke doos en bevat natuurlijk de hitte bestendige glazen pot, vier lepels en drie zakjes. De bakmix met echte vanille, de frosting mix en de crumbles. Verder hoef je zelf alleen twee eieren, honderd gram boter, zonnebloemolie en water toe te voegen. Wij hebben dit standaard in huis en denk de meeste van jullie ook wel. Op de achterkant van de doos staat in stappen duidelijk uitgelegd hoe je de scoop cake maakt. Ook vind je daar alle ingrediënten en een extra tip om de cake nog lekkerder te maken.

Lily's Favourites Scoop Cake Baking Kit

Aan de slag!
We verwarmen de oven voor en maken het cakebeslag volgens de beschrijving. Dit schenken we in de glazen pot (zonder deksel) en bakken we in de oven. In de beschrijving staat 25 minuten op 160 graden maar dit was bij ons te kort. Wij hebben de cake uiteindelijk 35 minuten lang gebakken in de oven.
Terwijl de cake in de oven stond deden we alvast de crumble op een met bakpapier beklede bakplaat. Deze bakten we na de cake op 170 graden 10 minuten in de oven. Beide roken trouwens heerlijk tijdens het mixen en bakken! Wanneer we ook de frosting hadden gemaakt (die trouwens minder lekker rook) hebben we de cake goed af laten koelen. Dit omdat anders de frosting gaat smelten wanneer je deze erop doet. Eenmaal afgekoeld decoreerden we de scoop cake met de frosting en crumbles. Het bakproces en de stappen zijn echt super simpel en dus ook erg leuk om met kinderen te doen. Je maakt de scoop cake in een handomdraai en het resultaat ziet er erg leuk uit, ook ideaal dus om bezoek mee te verrassen.

Lily's Favourites Scoop Cake Baking Kit

De smaak
En nu het belangrijkste want het kan er nog zo leuk uitzien in die pot en makkelijk zijn maar het moet natuurlijk wel lekker smaken! De geuren waren veelbelovend en de spikkels van de vanille die we in de cake zagen beloofde ook wat. So let’s dig in! Oké om eerlijk te zijn verwacht je meer dan dat je uiteindelijk proeft, het is op zich wel lekker helemaal de cake maar niet super. De cake is gelukkig niet droog maar luchtig en een beetje moisty maar verder is het een normale cake, de vanille die je wel ziet proef je niet helemaal goed terug. De crumbles zijn het net niet, meer verkruimelde Bastogne koekjes. Hetzelfde geldt voor de frosting, hij smaakt iets wat fris wat mooi combineert met de andere twee componenten maar is verder ook niet bijzonder.

Kortom wij vinden de scoop cake baking kit een leuk idee om met kinderen te doen of voor iemand die wat leuks wilt maken voor het bezoek maar dat niet kan mislukken of te moeilijk is. Een leuke aanvulling dus op het assortiment kant en klare bakmixen maar wij bakken liever zelf wat. Want zo’n cake kan je gemakkelijk zelf maken! Misschien is het een idee voor Lily om een minder basic smaak variant uit te brengen van de scoop cake want het jar idee is wel erg leuk. Meer producten vind je op de website van Lily.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.