Moccamaster

Zoals je weet zijn de slow- en filterkoffie’s helemaal hip and happening en zorgen de koffietrends ervoor dat mensen koffie als een verlengde van hun identiteit zien. Meer hierover kon je al lezen in het artikel over de koffietrends van 2016. Ook wij zijn naast thee koffieliefhebbers. We waren dan ook erg blij toen we hoorden dat we een Moccamaster kregen om te reviewen! Een goed koffiezetapparaat ontbrak namelijk nog in onze keuken. Dit pracht exemplaar past perfect in onze keuken en we kunnen nu eindelijk genieten van echte vers gezette koffie thuis. Geen poeder, geen cups maar heerlijk geurende koffiebonen. We kunnen alvast verklappen dat de Moccamaster erg fijn en snel werkt en zeer makkelijk in gebruik is. Het koffiezetapparaat wordt met de hand gemaakt en individueel getest dus je zou bijna kunnen zeggen dat elk exemplaar uniek is. Schenk nog een kopje koffie in en lees snel wat wij verder van de Moccamaster vinden.

Moccamaster filterkoffie

Moccamaster design

Vaak zijn koffiezetapparaten niet moeders mooiste of ze zijn heel prijzig wanneer je een leuke hebt gevonden. De Moccamaster heeft een mooi strak design met toch iets nostalgisch voor een goede prijs (€ 189,-). Het apparaat is verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals pink, yellow pepper en stone grey. Kies je favoriete kleur en het zal een echte eyecatcher zijn in je keuken! Wij kozen de matt silver kleur omdat deze het mooist staat in onze keuken en past bij de andere apparatuur. Verder heeft de Moccamaster niet teveel poespas, alleen twee duidelijke knoppen waarmee je hem aandoet en het warmhoudplaatje mee bedient. Zoals we al eerder vertelden wordt de Moccamaster met de hand in Nederland gemaakt en getest in een realistische situatie. Bij het design spelen energy-efficiency en recyclingmogelijkheden een belangrijke rol. Kortom een prachtig koffiezetapparaat die eigenlijk in iedere keuken past.

Moccamaster filterkoffie

Koffie zetten

Naast koffiefilters heb je natuurlijk gemalen koffie nodig, deze kan je kant en klaar kopen of zelf malen. Als foodblogger krijg je weleens wat opgestuurd en zo ook een zak koffiebonen die we nu eindelijk kunnen gebruiken. Om te beginnen even een koffiemolen geleend en malen maar. Eerst vul je het waterreservoir tot aan hoeveel koppen je wilt zetten daarna plaats je de filter in de filterhouder en vul je deze met wat schepjes gemalen koffie. Deksel erop en je kan het apparaat aan zetten. Mocht je meer dan zes kopjes zetten zet dan ook de knop van het warmhoudplaatje aan zodat deze de koffie perfect op temperatuur houdt. In een mum van tijd heeft het apparaat het water verhit en begint hij door te lopen. Het water wordt perfect over de koffie in de filter verdeelt waarna dit door druppelt en onderin de koffiekan eruit komt. De koffiekan wordt dus aan de onderkant gevuld wat ook weer helpt om het beste kopje koffie te zetten. Na een paar minuutjes is hij klaar en kan je de kan eraf halen zonder bang te hoeven zijn voor druppels want er zit een automatische druppelstop op. Scheelt weer schoonmaken! Ook wordt het hoofdverhittingselement automatisch uitegschakeld na het zetproces en schakelt de warmhoudplaat zich vanzelf uit na veertig minuten, mocht je het vergeten. De Moccamaster is dus van alle gemakken voorzien en is gecertificeerd door de Specialty Coffee Associations of America en beschikt over het keurmerk van het European Coffee Brewing Center.

Moccamaster filterkoffie

Kortom wij zijn helemaal happy met de Moccamaster. Het koffiezetapparaat ziet er mooi uit, is simpel in gebruik en zet inderdaad heerlijke koffie. Nu opzoek naar de meest lekkere koffiebonen en onze kopjes koffie worden helemaal een feestje! Voor meer informatie over de Moccamaster kijk je hier.

Moccamaster filterkoffieHeb je nog tips voor een lekkere gemalen koffie of boon dan horen we het graag! 🙂

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.