Newby Teas

Wij als echte theeliefhebbers zijn altijd opzoek naar nieuwe smaken en merken. Dus toen we van de luxe kwaliteitsthee van Newby Teas hoorden waren we erg nieuwsgierig! Want als de thee net zo is als hoe de verpakkingen van Newby Teas eruit zien dan beloofde dat veel goeds. Deze zien er namelijk erg mooi uit en je ziet gelijk dat het om een luxe product gaat. Newby is dan ook opgericht door een echte fijnproever in de thee genaamd Nirmal Sethia. Op zestienjarige leeftijd startte hij al zijn theebedrijf in Calcutta op en tegenwoordig zit Newby Teas gevestigd in Londen. Duizenden jaren geleden had thee een positie van cultuur, luxe en glorie voor de mensheid. Helaas ging de rijke cultuur van thee verloren toen de industrialisering begon. Grote merken gingen voor kwantiteit in plaats van kwaliteit en nog steeds weten weinig mensen thee maar echt te waarderen. Zonde vinden wij, want thee kan zo’n lekker, mooi en ook nog eens gezond drankje zijn. Gelukkig zijn er merken als Newby die de kwaliteit in thee terug willen brengen en de thee waarderen als verfijnd en hoogstaand product. Zo streeft Newby Teas gebruik te maken van alleen de hoogste kwaliteit. Dit betekent dat maar 5% van alle bladeren die geplukt worden in de wereld voldoen aan hun kwaliteitsnormen. Het zijn alleen de theebladeren uit de eerste en tweede flush die zij gebruiken. Kortom iedere creatie van Newby verteld een eigen verhaal en wordt gedronken door de echte theeliefhebber.

Newby teas

Verpakking

Het verhaal bij elke creatie wordt niet alleen door de thee zelf verteld maar begint al bij zijn verpakking. Newby bezit namelijk een imposante Chitra collectie die bestaat uit de meest prachtige theepotten. Deze theepotten zijn niet de minste, de verzameling bestaat onder meer uit Fabergé, de Song Dynastie, Satsuma en Victoriaanse theeserviezen. Deze collectie verteld de geschiedenis van thee en zelfs de mensen, dit wordt dan ook gebruikt als inspiratiebron voor het ontwerp van de verpakkingen van Newby Teas. Toen wij de Green Tea & Tisanes Taster Selection binnen kregen en open maakten, voelde het echt als een luxe cadeau met een kostbare inhoud dat je aan het uitpakken bent. De verpakking ziet er dan ook echt geweldig mooi uit en aan elk detail is gedacht.

Newby teas

De thee

Wij houden van groene thee en hebben dan ook gekozen voor de Green Tea & Tisanes Taster Selection die bestaat uit vier smaken losse thee. De Jasmin Princess, Hunan Green, Ginger & Lemon en de Rooibos Orange. De vier theeën smaken fantastisch en je proeft echt verschil. Alleen die heerlijke geur al wanneer je een zakje open maakt! Wij begonnen met de Jasmin Princess die bestaat uit groene theebladeren die in de lente geplukt worden (eerste flush). Vervolgens worden ze tot parels gerold en slapen ze een nachtje op geurige bloeiende jasmijnbloesem zodat deze lekker intrekt. Één van onze favorieten. De Hunan Green is afkomstig uit de Hunan provincie in China en wordt geplukt in het voorjaar. De groene thee heeft een aangename licht zoete smaak, erg lekker. De Ginger & Lemon is een cafeïnevrije kruidenthee met de klassieke combinatie van gember en citroen. De tisane bestaat uit gember, citroengras, citroenschil , zoethout en pepermunt die zorgen voor een warme en rustgevende mix. Tevens een erg mooie thee om te verwerken in gerechten. De Rooibos Orange is een beetje de vreemde eend in de selectie maar zeker niet minder lekker. Ook dit is een cafeïnevrije kruidenthee die bestaat uit rooibos dat groeit in de Cederberg regio in Afrika. Newby heeft deze mooie rooibos vermengd met de lichtzurige en zoete smaak van sinaasappel wat resulteert in een erg mooie tisane.

Newby teas

Dus wil je een keer echte kwaliteitsthee proeven dan ben je bij Newby Teas aan het juiste adres. Wij gaan in ieder geval flink genieten van deze mooie theeën en zijn benieuwd naar de andere smaken!

De Green Tea & Tisanes Taster Selection is verkrijgbaar in de webshop van Newby Teas en kost € 32,50.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.