Outdoor Cooking with Städler Made

Een aantal weken geleden was het zover, wij gingen samen met Pieter (de bedenker en maker van de outdoor oven) aan de bak. Na een tijd contact gehad te hebben met Städler Made op Instagram had hij ons uitgenodigd om lekker buiten in een Rotterdamse stadstuin aan de slag te gaan. Uiteindelijk hadden we bedacht om piadina’s te gaan maken. Na een rondleiding in een stoer pand waar hij zijn kantoor/werkplek heeft gevestigd verzamelden we alle benodigdheden en gingen we de tuin in waar de mooie outdoor oven stond. Het was een heerlijke en zonnige dag dus ideaal om buiten te gaan koken!

Outdoor Cooking with Städler MadeOutdoor Cooking with Städler Made

First we need fire

Eenmaal bij de Städler Oven gingen we eerste hout hakken en lekker fikkie stoken. Alsof je een kampvuur maakt alleen nu doe je de oven ermee aan. Terwijl de oven aan het opwarmen was rolden wij het deeg mooi plat en dun uit voor de piadina’s. Vervolgens kon het deeg de oven in met de pizzaschep en sneden wij alvast wat ingrediënten. Op de buitenoven verwarmde we alvast de grillpan voor waar we de groentes in konden grilden met wat olie en zout. Ondertussen werden de piadina’s af en toe gedraaid in de oven en toen deze klaar waren kon de grillpan met groentes erin.
Tijd om de piadina’s te toppen, we maakten een aantal smakelijke varianten, allemaal vegetarisch. De creaties smaakten erg lekker en het is super tof om te doen. Ook weer heel anders dan barbecuen en lekker rauw in de natuur, daarnaast is het natuurlijk ook stiekem leuk om een vuurtje te stoken.

Outdoor Cooking with Städler MadeOutdoor Cooking with Städler Made

Städler Made the outdoor oven

Pieter is zijn bedrijf begonnen na het slagen op de Design Academy in Eindhoven. Als kind hield hij al van het creëren van dingen, hij was altijd in de weer met boomhutten, vlotten en zelfs go karts. Later bakte hij zijn eigen broden in grote kampvuren en kreeg tijdens zijn studie ook steeds meer passie voor het koken van zijn eigen maaltijden. Dit alles combineerde hij en zo werd Städler Made geboren. Pieter wilt met zijn producten mensen inspireren en laten ervaren hoe leuk het is om buiten te koken en hoe tof het is om te werken met eten en vuur. Bij ons is dat zeker gelukt!
Städler heeft nu naast zijn outdoor oven, die gewoon verzonden kan worden waarna je hem zelf simpel in elkaar zet, ook een pizza-mes, pizza-schep, apron en een deurtje met ingebouwde thermometer om je oven up te graden. Kortom alles om van start te gaan!

Outdoor Cooking with Städler MadeOutdoor Cooking with Städler MadeOutdoor Cooking with Städler Made

Houd de blog in de gaten want binnenkort delen wij de verschillende piadina recepten met jullie!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.