Wijnproeverij met Gallo Family Vineyards

Zo op zijn tijd houden wij wel van een goed glas wijn. Zeker bij een lekker diner, ontspannen terrasje of om het weekend te vieren. De laatste tijd zijn wij dan ook weer actief op zoek naar heerlijke wijnen en laten wij ons zo nu en dan adviseren en proeven we. Dus toen we gevraagd werden om drie Californische wijnen van Gallo Family Vineyards te proeven hadden wij daar meteen zin in!

Naast gelegenheden zijn het vaak ook de kleine momenten waarbij wij graag een lekker glas wijn drinken. Om even te relaxen na een flinke shoot dag en te vieren dat de beelden te gek zijn geworden bijvoorbeeld. Of een gezellige avond met familie of vrienden waar we lekker lang tafelen. Een heerlijke zonnige dag of zomeravond helpt ook zeker bij het wijnmoment. Volgens Gallo Family Vineyards zit het leven vol betekenisvolle momenten en hun wijnen zijn gemaakt om met deze momenten samen te gaan. Een mooie filosofie. Want naast als eten mensen samen brengt, doet een goede fles wijn dat ook.
Ons moment met Gallo Family Vineyards was dit keer genieten van een heerlijke zomeravond met lekkere hapjes, fijne tunes en goede gesprekken op ons eigen homecation terras. Wij proefden die avond de Chardonnay, Grenache Rosé en Cabernet Sauvignon en nee wij hebben niet met zijn tweeën drie flessen wijn leeggedronken op een avond, haha.

Chardonnay

Wij zijn begonnen met de Chardonnay van Gallo Family Vineyards en dronken de wijn bij wat zachte en romige kaasjes. De Chardonnay heeft een lichtgele kleur en ruikt fris/lichtzoet. Het is een romige wijn met een milde smaak en wij proefden hints van honing en vanille. Het zoutige van de toastjes en sommige kazen combineerde goed met de wijn en het romige van de kazen haalde de smaak wat meer omhoog. Wij houden van witte wijn maar drinken bijna nooit chardonnay. Deze geproefd hebbende is dit wel een ideale wijn voor vele. Bij ons is de rest van de fles opgegaan tijdens een rustig filmavondje op de bank.

Grenache Rosé

In onze wijnpaal zitten voornamelijk witte wijnen en hier en daar een mooie rosé. Zeker in de zomer is het af en toe lekker om te genieten van een rosé wijn. Na de tasting is de fles Grenache Rosé van Gallo Family Vineyards verder opgegaan bij de pool met wat lekkere Mexican flavored chips en watermeloen. De wijn rook wederom fris en fruitig. Dit proefden wij ook terug lichtzoet, fris en een verrassend zuurtje van de citrus. Een soepele wijn die trouwens goed samen ging met de ietwat pittige chips, boquerones en friszoete watermeloen. Drink de Grenache Rosé goed koud en serveer hem een keer met een schijfje citroen erin.

Cabernet Sauvignon

Zelf drinken wij bijna nooit rode wijn. Denise wel iets vaker samen met een vriendin. Meestal gebeurd dit samen met wat lekkere kazen die wat sterker van smaak zijn zoals blauwschimmelkazen. Wij eten geen vlees dus daar kunnen we het niet mee combineren, maar er zijn vele vegetarische gerechten waar dit wel mee kan. De Cabernet Sauvignon van Gallo Family Vineyards heeft een mooie, dieprode kleur en blijft hangen in het glas. De wijn ruikt aangenaam en kruidig. De kruidigheid is ook terug te proeven samen met donker fruit en iets van hout. Net als de Chardonnay van Gallo Family Vineyards is deze ook gecombineerd met kaas, een blauwe die wat krachtiger van smaak was en wat verse bramen, heerlijk!

Zelf proeven?

Wij zijn bij lange na geen verfijnd wijnproevers maar vinden het wel leuk om hier steeds meer over te leren en te proeven. Des te leuker was het dan ook om dit te doen! Denise haar favoriet was de Cabernet Sauvignon en Nick vond het lastig maar koos uiteindelijk, mede door het warme zomerweer en de lekkere tapas en snacks, voor de Grenache Rosé. Zo zie je, smaken verschillen en ligt het soms aan het moment zelf. Je kunt ook zelf een wijnproeverij houden met Gallo Family Vineyards want de wijnen zijn ook verkrijgbaar in fijne 0.187 liter flesjes. Heb je jouw favoriete wijn gevonden of ben je met vrienden, ga dan voor de gewone wijnfles van 0.75 liter. Je kan Gallo Family Vineyards wijnen bij verschillende supermarkten bij jou in de buurt vinden.

Hallo Gallo Family Vineyards

Het verhaal van E&J Gallo Winery begon in 1933 aan het einde van de “Drooglegging”. Toen Ernest en Julio Gallo, twee broers van Italiaanse afkomt in hun vroege twintiger jaren, een wijnmakerij in Californië oprichtte met niet meer dan een liefde voor wijn en veel vastberadenheid. Vanaf de eerste dag was het doel duidelijk: het creëren van heerlijke wijnen waar iedereen op elk moment van de dag van kon genieten. Vier generaties later, met meer dan 80 jaar toewijding, ervaring en kennis, volgt de Gallo familie nog steeds dezelfde filosofie. Benieuwd naar meer? Check dan de website Gallo Family Vineyards.

Liefs, Denise & Nick

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel onze eigen mening.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.