Zelf Cold Brew Maken met Hario

Koffieliefhebbers waren we al maar een aantal jaar geleden leerden we in Aruba cold brew kennen bij Craft. In Amerika was dit al mega populair maar in Nederland eigenlijk vrij onbekend. Zij vertelde ons dat het een soort ijskoffie is, alleen de koffie wordt al koud gezet wat ook langer duurt. Het is in principe dus ook een slow coffee. Anyway, wij waren fan en genieten elke zomer weer van cold brews. Helaas is het nog steeds vrij lastig verkrijgbaar en hadden we het nog nooit zelf gemaakt. Gelukkig kwam daar Hario met de Cold Brew Koffiekan waarmee je simpel zelf een kan vol lekkere cold brew maakt!

Hario Cold Brew Koffiekan

De koffiekan heeft 1 liter aan inhoud en bestaat uit drie delen, een glazen kan, de RVS filter en een deksel. Je kan het beste een donkere roast gebruiken voor de smaak van de cold brew. Wij malen de koffiebonen altijd zelf maar deze kan je natuurlijk ook gewoon gemalen kopen. Voor een hele kan schep je 80 gram gemalen koffie in de filter. Vervolgens schenk je hier koud water bij totdat de kan net niet helemaal gevuld is. Dekseltje erop en de koffie 8 uur in de koelkast laten trekken en koelen. Wij maken de cold brew altijd de dag van tevoren. That’s it! Inschenken, eventueel in een glas met ijsblokjes, en genieten maar.

Hario Cold Brew Koffiekan

Mocht je de cold brew wat heftig vinden kan je er wat water bij schenken om hem minder sterk te maken. Ook kan je nog meer smaak uit de cold brew koffie halen door bijvoorbeeld te kijken welke vruchttonen er in je bonen zitten, deze vruchten zou je dan nog extra kunnen toevoegen aan de kan. Ook niet geheel onbelangrijk is dat de cold brew koffiekan super simpel schoon te maken is en hij is vaatwasserbestendig.

Hario Cold Brew Koffiekan

Wij kunnen voortaan lekker onze eigen cold brew maken en bedanken fonQ voor deze fijne koffiemaker. Dus laat die zomerse dagen maar weer terug komen!

Liefs, Denise & Nick

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.