De Spaanse tomatensalade past helemaal bij het zomerse weer en smaakt heerlijk. Wij maakten hem als bijgerecht bij ons avondeten dat bestond uit een lekker belegde focaccia en een geitenkaas/champignonburger. De Spaanse tomatensalade zou ook erg goed passen bij een barbecue, oee zin in! De salade lijkt ons helemaal lekker als we hem zouden maken met van die lekkere, sappige en grote tomaten uit Spanje. Hmm goede herinneringen aan! Sowieso weer zin om over die mercado’s te struinen op zoek naar mooie ingrediënten. In ieder geval is deze Spaanse tomatensalade een blijvertje en staat die de eerst volgende BBQ zeker op tafel.
Voor: 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten
- 2 tomaten
- ½ rode ui
- ½ paprika
- 1 el pijnboompitten
- Verse peterselie
- Rode wijnazijn
- Olijfolie extra vierge
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
1. Rooster de pijnboompitten en gril de paprika in het vuur van het fornuis tot deze rondom zwarte blaren heeft. Ontdoe de paprika voorzichtig van zijn schil en snijd de gegrilde paprika in kleine blokjes. Je kan natuurlijk ook gegrilde paprika’s kant en klaar kopen.
2. Snijd de tomaten in mooie plakken, snijd de ui in ringen en hak de peterselie fijn.
3. Neem een bord en leg hier eerst de tomaat-plakken op. Verdeel vervolgens de ui-ringen erover en strooi de paprika blokjes eroverheen. Strooi als laatst de peterselie over de salade.
4. Drizzle de olijfolie en rode wijnazijn over het geheel en maak de salade verder op smaak met wat zout en peper. Strooi nu als laatst de pijnboompitten over de Spaanse tomatensalade en hij is klaar!