Boetiekhotel FINCH

Wij houden sowieso van staycations en dit jaar is het ultieme jaar voor staycations! En waarom ook niet? Want zo goed als je jouw eigen stad kent, zo onbekend is de stad aan de andere kant van Nederland. Tropische taferelen ga je hier niet vinden, wel mooie natuurgebieden en leuke stedentripjes. Zo gingen wij laatst naar Deventer, wat met het heerlijke weer, de leuke straatjes, verstopte winkeltjes en fijne terrassen, echt even als vakantie voelden. Wij verbleven in het prachtige boetiekhotel FINCH gelegen in het hart van Deventer. Dit hotel stond al een tijdje op ons to-go lijstje en eindelijk was het moment daar. Zoals je misschien al op onze Insta hebt gezien, voldeed FINCH aan hun beloftes en elke verwachting die wij hadden.

Meer dan gewoon een hotel

FINCH is niet zomaar je ordinairy luxury hotel, het is een hotel voor de nieuwe generatie die meer wilt dan saaie zekerheid en een fijne slaapplek. FINCH heeft personality, is avontuurlijk en heeft een goede smaak. Zij geloven niet in koning klant maar zien jouw als een gast die bij nieuwe vrienden thuis komt. Wij werden zo oprecht enthousiast, vriendelijk en gastvrij ontvangen door de gastvrouw, dat wij ons gelijk thuis en welkom voelden. Lekker spontaan en niet zo stijf en formeel.
Wij hadden The Corner geboekt, een mooie kamer met ruim ligbad (waar je makkelijk met zijn tweeën in kan) en zitgedeelte. Heerlijk licht, ruim en in een unieke vorm. Leuk weetje, het was ooit het kantoor van de bankdirecteur. Bijna elke kamer is trouwens uniek en vind je originele elementen in terug vanuit de geschiedenis van het hotel. Een tikkie chic, lekker fris en beschikken allemaal over een airco, regendouche, über comfortabel bed (is echt zo!), platenspeler en een selectie vinyl, Nespresso-machine, theeset, smart tv en gratis WiFi. Bij FINCH is het geen straf om de hele dag op je kamer te zijn.

Van hotel naar bank en terug

FINCH opende in 1871 haar deuren als Hotel De Keizer. Een statig en al snel gerenommeerd hotel aan de Keizerstraat. Het was hier dan ook goed vertoeven. Het iconische gebouw werd in 1918 gekocht door de Rotterdamsche Bank NV om er een filiaal te starten. Vanaf de jaren 70 werd het alleen nog gebruikt als kantoorpand. FINCH omarmden het gebouw vol karakter en historische eigenheid en begon met hun boetiekhotel een nieuw hoofdstuk in de rijke geschiedenis.

What about the food?

Ook daar was niks op aan te merken. Wij hadden doorgegeven dat wij geen vlees eten en kregen een enorme breakfast platter vol lekkers waar het vlees vervangen was door fijne andere gerechtjes. FINCH schenkt koffie van Tribes, kennen dit merk persoonlijk dus dat was leuk om te zien. Het is goede koffie en deze krijg je ook op je kamer in capsules voor de machine. FINCH weet wat hij kiest want ook de wijn was van goede kwaliteit die wij kregen in ons borreltasje.
Het ontbijt was trouwens in gezellige huiskamerbar, een toffe plek ook om even te flexwerken, af te spreken, te borrelen of bij te komen. Ook als je niet in het hotel verblijft. Hun little Rockstar bar heeft een klein all day breakfast en borrel menu.

Wij hebben onwijs genoten van onze paar dagen Deventer en verblijf bij FINCH. Het boetiekhotel is dan ook een dikke aanrader.

Hotel FINCH
Keizerstraat 20
7411 HH Deventer
W: www.hotelfinch.nl

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.