Retraite in de natuur met Thanks for the Trip

Een retraite stond altijd al op mijn lijstje en afgelopen zomer werd ik door Thanks for the Trip verrast met een uitnodiging om 1 van hun retraites te ervaren. Super leuk dus ik stemde meteen in met de samenwerking. Toen ik eenmaal de retraite gekozen had op hun website en alles geregeld was kon het avontuur beginnen. Ik reisde af naar bosrijk gebied tot ik aan kwam in Oisterwijk. Hier verbleef ik in een leuke cottage op het prachtige Kampinastaete. Kortom aan de plek zal het niet liggen met een bijzonder Tiny House gelegen op een mooie plek in het natuurpark.

Mijn cottage was minimalistisch maar smaakvol ingericht. Het houten geraamte maakt het knus en zorgt dat je connect met de natuur. In het Tiny House vind je naast het bed en de (slaap)bank ook nog een badkamer, keuken & eettafel. Oftewel alles is aanwezig. Ook de andere huisjes op het park bevinden zich tussen het groen, je voelt je hier direct verbonden met de natuur en geniet van de rust. Wanneer je het park afloopt loop je direct het bos in.

Tijdens de retraite had ik een wandelcoach sessie met Chantal. Chantal is een hele fijne coach, waar ik me direct bij op me gemak voelde. Een wandelcoaching was voor mij een nieuwe ervaring, en ik vond het echt een toegevoegde waarde. Zij heeft mij mooie tips en inzichten gegeven waar ik mee aan de slag kon.

Charlotte van Kampinastaete had een hoop leuke tips voor me wat ik kon doen in de omgeving. Het gebied leent zich onder andere perfect om tot rust te komen in de natuur. Hoe meer ik de rust nam, hoe meer ik om me heen zag. Naast de vlinders die rond vliegen op het park en de kip die zomaar op bezoek kwam, spotte ik mooie rupsen. De bossen van Oisterwijk zijn omringd door mooie vennen en aan de rand van het uitgestrekte natuurgebied de Kampina. Verder vind je in de omgeving allemaal horecagelegenheden op loopafstand. Ik heb heerlijk geluncht bij Meneer van Eijken, dit is zeker een aanrader.

Na mijn heerlijke dag is het buiten genieten op de vlonder met uitzicht op de natuur. De perfecte plek voor het lezen van een boek, het schrijven in je journal of natuurlijk het ontbijt. Die avond genoot ik met een glas wijn van de zonsondergang.

De volgende ochtend kreeg ik een uitgebreid ontbijt met verse eitjes. Zelf ben ik vegetarisch en het ontbijt was dan ook netjes aangepast. De eerste zonnestralen die door de bomen schijnen zijn magisch, warm kopje thee en het ontbijt, puur genieten!

Ik ben dankbaar voor deze ervaring en de samenwerking met Thanks for the Trip. Deze prachtige plek, de rust, de natuur, echt een aanrader! Ik kom zeker een keer terug, al is het maar om van het geweldige uitzicht te mogen genieten.


Liefs, Denise

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn eigen mening.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.