Choconut Trifle

Deze heerlijke Choconut Trifle was het dessert dat wij maakten voor de Dinner Club-date. Een snel en makkelijk dessert dat niet hoeft op te stijven in de koelkast! Het was de eerste keer dat we zoiets maakten en iedereen vond het lekker dus het was een geslaagd experiment. De kokos gecombineerd met de chocolade smaak en met de crunch van de koekkruimels is erg lekker en vormt een mooie trifle. Het lijkt ons ook erg lekker met nog een fruit laag er tussen. Dus zeker het uitproberen waard!

01_choconut_01

Voor: 4 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 4 kandijkoeken
  • 6 el mascarpone
  • 5 tl cacaopoeder
  • 2 flinke scheuten slagroom
  • 2 tl basterdsuiker
  • Kokosrasp (naar smaak)
  • 1 flinke tl kokosolie

Bereidingswijze

1. Verkruimel de kandijkoeken in stukjes en verdeel deze over de dessertglazen.

2. Neem een kom en doe hier 3 el mascarpone, 1 scheut slagroom, 1 tl kokosolie en de kokosrasp naar smaak in. Mix dit tot een mooi mengsel, proef of het naar wens is. Vind je het te dik, voeg dan meer room toe of wil je meer kokos proeven, voeg dan wat extra geraspte kokos toe. Verdeel het mengsel over de koekkruimels.

3. Neem nu een andere kom en doe hier 3 el mascarpone, 1 scheut slagroom, 2 tl basterdsuiker en 5 tl cacaopoeder in. Mix ook dit tot een mooi mengsel tot je een soort mousse hebt. Wij hebben het niet te zoet gemaakt, wil je dat wel? Voeg dan meer suiker toe. Je kan de mousse het beste met een spuitzak in het glaasje spuiten. Dit was de laatste laag, strooi ter decoratie nog wat kokos over de mousse heen en klaar is je trifle!

01_choconut_02

Enjoy!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.