Tips

Vaderdag cadeau nodig? Ga voor speciaal bier!

Dit jaar is het op zondag 16 juni weer zover: vaderdag. Waar moeders vaak overladen worden met bloemen, parfums en gebak, kunnen vaders nog weleens vergeten worden. Of ze moeten het doen met sokken. Maar vaders verdienen wel wat meer. En welke vader houdt nou niet van een biertje? Dat is dan ook hét cadeau voor vaderdag waar menig vaderhart sneller van gaat kloppen. Is jouw vader niet vies van een biertje? Lees dan verder voor zijn favoriete cadeau aankomende vaderdag.

Bier proeven met je vader

Veel vaders houden van bier. Dat is geen geheim. Maar dat bier ook een passend én lekker cadeau is om te geven, dat weet niet iedereen. Dat kan er mee te maken hebben dat je misschien niet goed weet wat je vader lekker vindt of misschien ken je simpelweg niet zoveel verschillende biersoorten. Dan kun je natuurlijk naar een bierproeverij verkassen, maar een goedkopere en makkelijkere optie is een vaderdag bierpakket.

In een bierpakket voor vaderdag vind je verschillende speciaalbiertjes die de meeste vaders kunnen waarderen. Zo heb je een bierpakket met prestigieuze en prijswinnende bieren of een bierpakket met bijbehorende bierglazen. Die glazen staan ver na vaderdag nog te stralen in de servieskast. Als je niet goed weet wat je vader precies graag drinkt of als je gewoon wat hulp kunt gebruiken bij het maken van een keuze, kun je een bierpakket laten aanraden. Een kleine tip: over het algemeen lust elke vader wel een lekkere IPA.

De Indian Pale Ale en de New England IPA

De IPA, afkorting van Indian Pale Ale, is een biersoort die wordt gebrouwen met extra veel hop voor een intense hopsmaak. De naam is een beetje misleidend, want de IPA werd in de 19e eeuw uitgevonden in Engeland. Het alcoholpercentage van IPA’s schommelt ongeveer tussen de 5,5% en de 7,5%.

Naast de verschillende alcoholpercentages zijn IPA’s ook in veel verschillende smaken te krijgen. Zo is de ene IPA bitter met bijvoorbeeld aroma’s van kruiden of grapefruit. Maar je hebt ook veel frisse IPA’s met citrus. Een IPA die veel wordt gedronken is de New England IPA, afgekort ook wel de NEIPA.

Voor wie wel graag een IPA drinkt, maar geen fan is van een extra hoppige smaak, is de NEIPA het ideale speciaalbiertje. Deze IPA is meer fruitig dan hoppig. Als je dus niet helemaal zeker weet of je vader een liefhebber van de intense smaak van hop is, kun je kiezen voor de New England IPA. Inspiratie nodig voor het samenstellen van een vaderdag bierpakket? Kies dan voor verschillende IPA’s of New England IPA’s en stel zo je eigen IPA-proefpakket samen. Gegarandeerd een blije vader en wie weet mag jij een biertje of twee meeproeven.

Back to top button